Logo St. Wijzer
Start pagina     Doelstelling & bestuur     Programma     Contact     Nieuws
Nieuwsbrief     Verslagen     Waar te vinden?     Lichtweb     Links     Archief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wij stellen het op prijs als u wilt reserveren voor de lezingen en activiteiten.
Reserveren kan telefonisch of via e-mail bij Froukje van der Zwaag tel: 0519-297641 e-mail: stwijzer@stichting-wijzer.nl. Vermeld dan a.u.b. de lezing waarvoor u reserveert, het aantal kaarten en uw telefoonnummer.
Wanneer u reeds heeft gereserveerd, maar u kunt zelf niet op de lezing aanwezig zijn dan kunt u ook weer afbellen of e-mailen tot 3 uur voor aanvang.
Deze regel is opgenomen omdat de internet explorer de pagina niet goed weergeeft als de tabel niet helemaal is gevuld
klik hier voor meer informatie over de lezing klik op de blauwe vlinder voor meer informatie over de lezing

 

PROGRAMMA - 2016 / 2017 - LEZINGEN

26 OKT 19:30u
€ 12,50
meer informatie Janneke Monshouwer - ANDER NIEUWS, wat het Journaal niet uitzond

ANDER NIEUWS, wat het Journaal niet uitzond

Naar aanleiding van haar boek, "ANDER NIEUWS, wat het journaal niet uitzond" hebben we Janneke Monshouwer gevraagd naar ons toe te komen om hierover een interactieve lezing te verzorgen.

Haar beroep is filmmaakster, TV programmamaakster, onderzoeksjournalist en lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Van 1965-68 werkte zij op de productie afdeling van het NOS Journaal (toen nog NTS) en vervolgens werkte ze daar zo'n 25 jaar als parttime invalster, hierdoor hield ze dus een lange band met het Journaal. Vanaf 1968 specialiseerde zij zich in onderzoeksjournalistiek en regie voor het maken van documentaires en TV-programma's voor de omroepen (vooral IKON-TV en ook NCRV) en andere zendgemachtigden (als NOS programma, Teleac en RVU-TV). Tussendoor (1969-1977) runde zij 8 jaar lang met haar ex echtgenoot een eigen filmbedrijf. In die periode filmde ze met Prinses Beatrix (voor Jantje Beton) en werkte ze ook veel in Afrika (ontwikkelingsprojecten), in universiteiten, gevangenissen, te veel om nu op te noemen.

In haar boek ANDER NIEUWS, wat het Journaal niet uitzond behandelt zij een gigantische hoeveelheid aan onderwerpen, waarvan de nieuwsitems anders gepresenteerd werden dan dat de werkelijkheid in elkaar stak.

Ze onderzocht de impact en de gevolgen van ons verleden: van de Nederlandse compagnieën VOC en WIC, slavenhandel, koloniën, Shell, aardbevingen in Groningen, de invloed van de VS en de CIA op de westerse journalistiek, ook op de vorming van Europa, de rol van de NAVO als bijv. in Georgië en Oekraïne, de rol van Rockefeller, Rothschild, Bush & vrienden, de duistere Skull & Bones, Safari club en BCCI-bank, pedofilie, drugs- wapen- en sekshandel, Nederlandse grote pensioenfondsen ondergebracht bij de Carlyle Group, de rol van Saoedi Arabië en ook: de rol van Prins Bernhard. Ook wordt de rol van veel sleutelfiguren belicht,die allemaal invloed hadden en nog hebben op ons leven, zoals Winston Churchill en Henry Kissinger en meer.

Haar boek is een deel van haar zoektocht naar "ongekende" en "ontkende nieuwsfeiten". De conclusie van Janneke is dat we eenzijdige of verdraaide informatie krijgen en nieuwe geschiedenisboeken kunnen schrijven.

Beste bezoekers en belangstellenden aan jullie de mogelijkheid om Janneke middels deze interactieve avond vragen te stellen. Wat is voor jullie belangrijk? Vragen rondom 9-11, Poetin, de MH17, Syrië, energievraagstukken, vrije energie, voedsel/voeding, lucht en water, vaccinaties, het donor-vraagstuk, gezondheidszorg en de farmaceutische industrie, geld en banken, verzekeringen en pensioenfondsen, de arbeidsmarkt, de politiek, kranten, journaal en andere (alternatieve) media, oud nieuws of actueel enzovoorts.

23 NOV 19:30u
€ 10,-
meer informatie Thea Jurina Dijkstra - Boodschappen van Frank - vanaf de andere kant

Boodschappen van Frank - vanaf de andere kant

In 2015 beviel Thea Jurina na 16,5 week zwangerschap van een klein, klein mannetje. Zijn naam had hij eerder al doorgegeven: Frank.

Uiteraard was er eerst een intense schrik, toch ook door een eerdere ervaring voelde Thea vertrouwen en wist ze dat deze gebeurtenis haar leven zou verrijken. Inmiddels voelt ze Frank duidelijk aan en kan hij met haar communiceren op een hele bijzondere manier.

Over ieder thema kan ze Frank vragen stellen en de meeste antwoorden ontstaan met een grote lach op haar gezicht.

Ervaar dit mee, je hart zal zeker aangeraakt worden.

Wil je een bijzondere, inspirerende avond beleven waarin liefde overvloedig stroomt en waarbij je je verbonden voelt zowel met het aardse als met het hemelse?

Thea Jurina: mijn life-mantra bij alles wat ik doe: het komt mooier dan ik nu kan bedenken.
Ik geniet intens wanneer ik mensen mag inspireren en voel wanneer hun energie in beweging komt.
Wanneer ik een twinkeling in ogen zie verschijnen en merk dat mensen meer liefde voor zichzelf toelaten weet ik dat er een magische beweging in gang is gezet.

25 JAN 19:30u
€ 12,50
meer informatie Robert Gilhuijs - Veranderingen in het Aquariustijdperk

Veranderingen in het Aquariustijdperk

Een lezing over de overstap van het Ik-tijdperk, het Vissentijdperk, naar het Wijtijdperk ofwel het Aquariustijdperk, vormgegeven vanuit ons individuele Zijn. Een inspiratieve lezing die grotendeels door de aanwezigheid en inbreng van de deelnemers vormgegeven zal worden. Leidraad is het Nu, waaraan wij de kracht van het Zijn kunnen ontlenen. Wat is de inbreng van de Kinderen van de nieuwe tijd hierin? En wat is de weg die wij daar allen in hebben te gaan? Maar ook wat de opstand is, die in de mens woekert. Een inspiratieve, verhelderende en verdiepende lezing over de tijd waarin we leven, die de deelnemers tot bezinning doet overgaan.

Robert Gilhuijs is auteur, docent, geeft lezingen en Engelenreadings en heeft samen met zijn partner Karin een praktijk voor spiritualiteit en innerlijke bewustwording, Karo's Zorg, waar naast lezingen ook andere activiteiten plaatsvinden zoals het geven van cursussen, workshops, readings, healings, esoterische astrologie consulten, life coaching en waar gewerkt wordt met nieuwetijdskinderen.

In 2010 werd Robert Gilhuijs geroepen door Aartsengel Raphaël om zijn boodschappen te duiden. Een oproep die ervoor zorgde dat hij zijn leven in dienst stelde van het kosmisch licht. Inmiddels zijn er vier boeken van zijn hand verschenen, te weten: Aartsengel Raphaël, leringen van een Meester, De weg naar je Innerlijke Bron, De kracht van stilte en Kinderen van de nieuwe tijd.

Voor meer informatie www.karoszorg.nl

1 MRT 19:30u
€ 10,-
meer informatie George van der Meulen - Een andere religie?

Een andere religie?

De Leeuwarder George van der Meulen (57) heeft twintig jaar lang bij de Rozenkruisers gezeten, van 1986 tot 2006. De Rozenkruisers zijn leerlingen van een gnostieke Geestesschool en vormen een christo-centrische groepering die zich richt op het christusbeginsel in het hart van de mens. Het woord Gnosis impliceert kennis. Maar het gaat hier niet om kennis die de mens zich met het intellect kan eigen maken, maar om intuïtieve kennis van het hart, om universele wijsheid. De hermetische Gnosis heeft een rijke geschiedenis en is de gouden draad door alle spiritualiteit, religies en godsdiensten heen.

Om redenen die hij desgewenst persoonlijk kan toelichten, heeft hij zich van de Rozenkruisers losgemaakt en is hij zijn eigen weg gegaan. In zijn optiek (en ook die van bijvoorbeeld Spinoza) is dit uiteindelijk de enige weg. Gedurende de tien jaar na zijn afscheid heeft hij intens geworsteld met begrippen als "waarheid", "werkelijkheid", "bewustzijn", "christus", "god", met religie en wetenschap. Dit proces heeft geresulteerd in een consistente theorie, een levensbeschouwing die ook verbanden laat zien tussen met name geloof en wetenschap. Zijn boodschap is in wezen niet nieuw, maar wel heeft hij een aantal nieuwe en verrassende verbanden ontdekt en kan hij je op een andere manier naar de werkelijkheid laten kijken. Op dit moment is hij druk bezig hierover een boek te schrijven waarbij hij probeert een aantal fundamentele inzichten te verpakken in een spannend verhaal. Graag gaat de heer Van der Meulen een open dialoog aan over zijn Rozenkruisers periode, zijn zoekproces, zijn nieuwe levensbeschouwing en over zijn nieuwe boek.

De heer George Van der Meulen is 57 jaar, woont in Leeuwarden, werkt in het onderwijs als docent Economie en heeft een relatie. Zijn hobby's zijn o.a. actieve muziekbeoefening (speelt piano), tennissen en lezen. Zijn passie is filosoferen, levensbeschouwing en het schrijven hierover.

8 APR 13:00u
€ 17,50
meer informatie Maurits Prins - Themamiddag "De Grote Transitie"

Themamiddag "De Grote Transitie"

In deze lezing geeft Maurits allereerst inzicht over wat er nu werkelijk in deze wereld aan de hand is en geeft hij antwoord op de vraag waarom systemen zo werken zoals ze werken. Ook laat hij zien en legt hij uit hoe wij in deze materiele wereld terecht gekomen zijn en wie de machthebbers in werkelijkheid zijn, wie er aan de knoppen draaien en wie ze vertegenwoordigen.
In zijn voordracht onderbouwt hij dat niemand aan zijn persoonlijke transitie kan ontkomen en legt hij het concept bloot, wat dit op basis van bewustwording inhoudt. Hij draagt praktische handreikingen aan, op welke wijze iemand zijn persoonlijke transitie het beste kan aangaan om in die grote transitie mee te kunnen gaan.
Hij vertelt wat we daarvoor zullen moeten doen, maar vooral ook wat we ervoor zullen moeten laten.

Onderdelen lezing:
Eerste uur 13:00 - 14:00 ruimte voor vragen en pauze
- Bewustwording
- Ontdekkingsreis

Tweede uur 14:30 - 15:30 ruimte voor vragen en pauze
- Zelfrealisatie
- Bevrijding

Derde uur 16:00 - 17:00 ruimte voor vragen en pauze
- Persoonlijke overwinning
- Medestrijder in het Licht

Afsluiting 17:30

Entreeprijs

€ 17,50 aan de kassa (pinnen niet mogelijk)

€ 12,50 bij vooraf overmaken: voor 6 april op NL41 RABO 0362 2353 41
o.v.v. je naam en De Grote Transitie, dit is tevens je reservering.

6 MEI
11:00u
€ 20,-
meer informatie Mini Symposium - "Bezoek uit de ruimte"

Mini Symposium "Bezoek uit de ruimte"

Presentatie Anton Teuben - Buitenaards contact in Nederland

Als kind was Anton Teuben al geïnteresseerd in de lucht- en ruimtevaart en hij is nu al 31 jaar meldpunt voor vreemde objecten en ervaringen. Hij beschrijft deze dag wat hij heeft ontdekt o.a. in Nederland, Duitsland en Rusland. Duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking hebben de afgelopen tientallen jaren hun verhalen in vertrouwen aan Anton verteld. Hij heeft geen enkele twijfel en weet dat er daadwerkelijk altijd al contact is geweest. De meeste mensen kennen inmiddels de rol van de gecontroleerde media en dat dit universele contact mondjesmaat bekend wordt gemaakt. Hij heeft zich jarenlang kunnen verdiepen in de vele dimensies/realiteiten en de technologie en de intenties van onze universele bezoekers en zal daar 8 oktober uitleg over geven. Al in 2002 maakten wij onze bevindingen en opgedane universele kennis al publiekelijk en hebben daarmee miljoenen mensen wereldwijd bereikt. Met name het besef hoe we zelf functioneren en de mogelijkheden door het integreren van de Schumann resonantie (trillingsfrequentie van de aarde) zijn de belangrijkste ingrediënten en de sleutel om het universum te bevatten. Het draait om jouw intentie want...Universe is magic and love is the key. Kijk voor meer informatie op www.antonteuben.nl

Presentatie Piet Smolders - Buitenaards leven

Bezoek uit de ruimte. Hebben we dat ooit gehad of hebben we het misschien nog? Piet Smolders boog zich over die vraag, nadat hij jarenlang als ruimtevaartjournalist en als Hoofd van het Artis Planetarium de kwestie had afgewimpeld, zonder zich er serieus in verdiept te hebben.
Rond 2005 deed hij dat wel en kwam hij tot een onverwachte conclusie in zijn boek "ET Geen mythe maar werkelijkheid". Want er is wel degelijk wat aan de hand vindt hij. Veel UFO's zijn verklaarbare (natuur)verschijnselen. Maar juist de meest nauwkeurige waarnemingen, vaak verricht door goed opgeleide en nuchtere mensen, wijzen erop dat UFO's concrete vervoermiddelen zijn. Het zijn deze degelijke observaties die de officiële instanties onverbiddelijk naar de prullenbak verwijzen, voorzien van het etiket "onverklaarbaar". En dat terwijl juist die nader zouden moeten worden bestudeerd!
Gelukkig lijkt het er nu op dat enkele wetenschappers geneigd zijn zich in buitenaards bezoek te verdiepen. Het heelal barst waarschijnlijk van leven, daar is bijna iedereen het wel over eens. Is het dan onlogisch dat we bij tijd en wijle bezoek krijgen?
Piet Smolders was al bezig met ruimtevaart toen die nog niet bestond. Al meer dan vijftig jaar praat en schrijft hij erover. Hij produceerde duizenden artikelen voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en schreef meer dan vijftig boeken over ruimtevaart en sterrenkunde. Zijn vijftigste boek verscheen in 2007, het jaar waarin de ruimtevaart vijftig werd. Smolders maakte ook tientallen documentaires voor de televisie en werkte mee aan talloze radioprogramma's.
Intussen was hij als het even kon ook nog overal present waar ruimtevaart wordt bedreven. Hij was vele malen op het Kennedy Space Center (onder andere bij de start van de laatste Apollo naar de maan en bij shuttle-lanceringen) en op Baikonoer, onder meer bij het vertrek van een Belgische en een Nederlandse ruimtevaarder.
Smolders, die ook nog vijftien jaar Hoofd van het Artis Planetarium in Amsterdam was, leerde ooit Russisch als Officier bij de Militaire Inlichtingen Dienst (MID). Hij werd onderscheiden met de Simon Stevin kijker en de Gagarin medaille van de Russische ruimtevaartfederatie. Hij is lid van de Russische Ruimtevaart Academie en erelid van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart. In 2007 werd door de Internationale Astronomische Unie een planetoïde tussen Mars en Jupiter naar hem vernoemd.
Piet Smolders werd geboren op 28 december 1940 in Geldrop. Hij en zijn vrouw Ljoedmila hebben vier kinderen en twee kleinkinderen. Smolders schildert ook: thema's uit de ruimtevaart, landschappen, portretten en stillevens. Kijk voor meer informatie op: http://www.smoldersonline.nl

Entreeprijs

€ 20,00 aan de kassa (pinnen niet mogelijk)

€ 15,00 bij vooraf overmaken: voor 4 mei op NL41 RABO 0362 2353 41
o.v.v. je naam en Mini Symposium 6 mei, dit is tevens je reservering.

Wij stellen het op prijs als u tijdig reserveert.

IN DE NIJE WARF, VOORWEG 31A, WOUTERSWOUDE
ZAAL OPEN VANAF   19:00u   AANVANG LEZING   19:30u
INFO & RESERVERINGEN: FROUKJE VAN DER ZWAAG
TELEFOON: 0519-297641
E - MAIL:  STWIJZER@STICHTING-WIJZER.NL

 

Lichtengel
terug naar boven